top of page
rowforchange1.png
Banner_High_Res_Logo1.jpg
AtlanticCampaignseps1_copy11.jpg

You can never cross the ocean until you have the courage to lose sight of the shore.

- Christopher Columbus

The Challange

Udfordringen

Ideen til Atlantic Race opstod på baggrund af Sir Chay Blyth og John Ridgeways 92 dages rotur over Atlanten i 1966.

 

Talisker Whisky Atlantic Challenge går fra de Kanariske øer, La Gomera, og slutter på Antigua i det Caribiske øhav 40-70 dage senere. Turen foregår uden assistance, og alt hvad holdene skal bruge på turen skal medbringes fra starten.

Talisker Whisky Atlantic Challenge er uden tvivl verdens hårdeste ro udfordringer, udfordringen strækker sig over 5000 km og over 1,5 million åretag. Distancen bliver tilbagelagt som ene mand eller op til 5 mand. Dette kræver både en stærk fysik, men især en stærk psyke, når bølgerne bliver 15 meter høje, vablerne bliver flere, du udsættes konstant for saltvand, søsygen slipper sit greb og frygten for at kæntre sætter ind.

 

Forrige års vindere og nuværende verdensrekordindehavere, The Four Oarsmen, gennemførte turen over Atlanterhavet på kun 29 dage.

About Kasper
Kasper profil.JPEG

Kasper

Alder: 36

Bor i Faxe sammen med Julie, og vores datter Esther. Jeg arbejder som anæstesisygeplejerske på Køge Hospital.

Noget af det jeg bringer med til turen er en udholdende styre og evnen til at bevare roen i selv de mest pressede situationer.

Simon profil.JPEG

Simon

Alder: 38

Bor i Faxe Ladeplads sammen med min kæreste Christina og vores to børn, Alfred og Nelson. Jeg arbejder som regionschef i boghandlerkæden Arnold Busck

Noget at det jeg bringer med til turen, er overblik, systematik, detaljegrad og evnen til at få et team til at arbejde sammen.

A day on the boat

Vores båd

Båden har 2 cabiner, en i fronten og en bagerst. I midten er det menneskelig motorrum

Båden er 7.3m lang, 1.7m bred og en max højde på 1.35m

Vores radio, navigation, watermaker og alle vores andre elektriske aparater får strøm via bådens solpaneler

båd.jpg

En dag på båden

1

Mad

Vi er på egen hånd, derfor er vi nødt til at have alt, hvad vi har brug for med fra start. Hver person forbrænder mindst 8000 kcal om dagen.
Hver roer mister i gennemsnit 12 kg krydser Atlanterhavet!

Fra start vil vi har ca 800.000 kcal med.

2

Ro 2 timer

Sove 2 timer

2 timers regel:

Ro 2 timer, Sove 2 timer. 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen.

Når du ikke roer eller sover, laver man mad, renser båden, slapper af eller kommunikerer med land.

3

Watermaker

At få væske nok er utrolig vigtig. Vi skal hele tiden sørge for at få væske nok. En desalinator (watermaker), der arbejder på solcellepaneler, hjælper os med at ændre havvand til drikkevand. Hver roer skal sigte mod at drikke 10 liter vand om dagen.

4

Navigation

og sikkerhed

Vi har al den teknologi, vi har brug for, at nå Antigua og ikke gå for meget nord-eller sydpå. Familie, venner og vil kunne følge os 24 timer i døgnet via en app. På det dybeste er Atlanterhavet 8,5 km dybt. Bølgerne, som vi vil opleve, kan måle op til 10 meter. Der er to sikkerhedsbåde, der understøtter holdene, når de krydser havet. Holdene understøttes døgnet rundt af to landbaserede sikkerhedsmedarbejdere.

Sponsor

Alle dem som støtter os

vores sponsorer

Har du lyst til at blive sponsor? klik her

FÅ DIT BRAND MED PÅ REJSEN OVER ATLANTEN OG HJÆLP MED AT SÆTTE FOKUS PÅ SYGE OG UDSATTE BØRN

Som sponsor tager vi dig, dine medarbejdere og dit brand med på hele rejsen.
Bliv Row For Change Partner

Plastic Change

Vi støtter

coolunite-logo.png

Der findes ikke en værre tanke end børn, der bliver ramt af livstruende sygdomme, eller børn, der er så udsatte, at de ikke engang har et hjem, hvor de kan føle sig trygge. Det er en situation, der for mange er svær at forestille sig, men desværre virkeligheden for mange børn. CoolUnite giver støtte til disse børn. Børn, der lider af alvorlige og livstruende sygdomme og børn, der kommer fra familier hvor misbrug desværre er dagligdagen.
CoolUnite samarbejder blandt andet med Danmarks eneste børnehospice, Lukashuset. I Lukashuset kan børn få palliativ pleje og samtidig kan hele familien indlægges sammen. Ofte kan man på hospitaler kun have en forælder indlagt med et barn, og derfor er dette ofte første gang i løbet af barnets sygdom, at familierne har mulighed for at være samlet omkring det syge barn.
 Derudover har CoolUnite i samarbejde med Ønskeland oprettet Pausehuset. Pausehuset er, som navnet siger, et sted hvor alvorligt syge børn og deres familier får en pause. En ramme for samvær og nærvær, og hvor sygdommen kan træde i baggrunden til fordel for gode stunder sammen.
Hos CoolUnite mener vi, at ærlighed er det vigtigste element, når det drejer sig om velgørenhed. Derfor stræber vi også efter at have Danmarks mest gennemsigtige børnefond, hvor alle, der har lyst, kan følge hvert skridt i vores rejse. Du kan derfor finde historier om alt det, vi støtter, og al information om fonden på vores hjemmeside.

DR2 programmet Det gode råd

Simon og Kasper vil ro over Atlanten

 

SÆSON 2 EPISODE 3 | 44M

 

Familiefædrene Simon og Kasper sætter livet på spil for at ro over Atlanten i en robåd. Men hvad skal de sige til deres kærester og børn, der skal vente derhjemme? De søger åndelig vejledning hos Det Gode Råd, der består af domprovst Thomas Frank, gydje Andrea Hejlskov og præst og Kierkegaard-ekspert Pia Søltoft. Udløber: 30. maj 2022

TV2 Øst

 

19:30 og 22:15 nyhederne

 

Vi var i TV2 Øst og fortælle om Row For Change og vores rejse mod La Gomera

Instagram

Contact

Kontakt os

Tak for din besked!

rowforchange1.png

by RowForChange 2020

bottom of page